onsdag den 7. marts 2012

Uge 7 - Flueæskerne blev fyldt op



En del af vinterferien (uge 7) blev tilbragt i sommerhuset ved Lillebælt. Havde længe glædet mig til et forsøg på at trække en blank overspringer i præmielotteriet, men den pludselige isvinter satte en brat stopper for mine drømme om den store gevinst. Var meget realistisk og havde ikke medbragt fiskegrejet. Første dag var jeg med familien nede på stranden, hvor der var låg på havet. Vi mødte dog en meget skuffet lystfisker, som ellers var kampklar i waders med spinnestang og et kystnet så stort, at den hedeste drømmefisk kunne være deri. Han så meget skuffet ud. !

I stedet for fiskegrejet var fluestikket kommet med i sommerhuset. Efter flere års stilstand blev tørflue og nymfeæskerne nydeligt fyldt op. Der blev bundet døgnfluer - både faldskærms- og footprint duns, spent spinners samt majfluer

Duns

Majfluer

Fritlevende vårfluelarver, superpupper, vingede vårflluer, slørvinger (til norgesturen), Daddy’s, Hoppers samt skumbiller og skummyrer (med og uden nuclear påvirkning).

Vårfluer

Daddy & Hopper

Skumbiller
Fukushima Bug !

Endelig en god røvfuld Klinkhammer Specials. "Klinkhammeren" – en suveræn tørflue, som fisker godt under meget forskellige forhold - fra langsomtflydende danske åer til hurtigstrømmende norske elve. En flue der kan imitere både vårfluer, som det oprindeligt var tænkt, men også døgnfluer - i mindre størrelse (#14-18) både Beatis og Ephemerella og stor størrelse (#10) også Ephemera danica. Klinkhammer kan ofte få pæne fisk til overfladen, selv når der ikke er insekter på vandet, og der ikke ses ringende fisk.


Klinkhammer Special
Fik snøret +200 fluer – så selv om der kan gå måneder og endda halve år imellem at stikket er fremme, kan det gå stærkt, når først trådholderen er blevet varm.




Var naturligvis også på stranden de andre dage. Dagen efter at vi mødte den meget skuffede kystfisker, var vinden vendt og isdækket var blæst op på stranden. Meget smukt, og den megen is var udfordrende for ungerne at klatre rundt i.





Stram line

Søren Rygaard Lenschow

2 kommentarer:

  1. waauw, fed side, og fede fluer. :D
    Er kun selv lige begyndt på at flue fiske, og må ærligt indrømme og jeg er ret så tosset med det.
    har du nogle gode tips og råd om flue fiskning ?

    Mvh Christian

    SvarSlet
  2. Hej Christian

    Tak for dine pæne ord og ros. Pas på - du bliver bare mere og mere tosset med det.

    Med hensyn til tips og råd er det svært, når jeg ikke kender dine muligheder for at fiske. Bedste råd er dog - kom afsted på fisketur. Den bedste erfaring får man nu ude ved vandet uanset om det er efter ørred, stalling, aborre, gedde, laks eller noget helt andet du har mulighed for at fange. Endvidere - vil du lære at fiske med flue, så lad spinnestangen blive hjemme i en periode - så kommer det nok.

    Kurser kan også være en god ide. Her kan man lære meget om kast, grejsammensætning, fluer, affiskningsteknikker mv. Vil gerne anbefale Danmark Sportsfiskerforbund og ikke mindst en stab af frivillige og dygtige instruktører. Du kan finde kurser og guidede ture her: http://www.sportsfiskeren.dk/aktivitetskalender-2013


    SvarSlet