søndag den 12. maj 2013

STREET FISHING





Når man bor langt ud på landet, kan det være svært, at være med på det sidste nye og smarte - eller "oppe på beatet" som man sagde, dengang jeg var yngre. Senest har "street fishing" været det sidste nye, men selvom Kongeåen løber igennem vores lille landsby, kan vi heller ikke her være med på moden, da åen løber i en helt almindelig eng med et par græssende heste. Således foregår næsten 100 % af fiskeriet i omgivelser, som giver mere "outdoor" end  "street cred". 




Den årlige familietur gik til "Søhøjlandet" ved Silkeborg, hvor der var tid til aktiviteter og afslapning for 3 generationer. Fredag formiddag stod der "golf/fiskeri" på programmet. Vi valgte selvfølgelig det sidste. Dagen forinden gik vi ved Gudenåen inde i Silkeborg på broen lige oven for "papirfabrikken", hvor vi så mange store rimter, som gladeligt guffede franskbrød i hård konkurrence med ænderne. Her var muligheden for at være med på street fishing. I den lokale grejbiks fik vi dog at vide, at man ikke må fiske ved broen men, at der er frit fiskeri for børn under 15 år på strækket ovenfor anløbsbroen for Hjejlen og de andre turbåde. 



Vi havde Marri, Kristian og Valdemar med på street fishing, samt fætter Frederik, som aldrig havde fanget en fisk. Medefiskeri med brød og majs og ved lidt forfodring nu og da, lykkedes det, at få lokket rimterne til et par gange. Fiskene var svære - de kunne nærmest sutte brødet af den lille tørfluekrog, men det lykkedes Frederik at fange sin første fisk - en flot rimte. Også Kristian fik en fin skalle.




Lørdag stod der shopping på programmet, og da familiens yngste på 6 år erklærede, at shopping var hendes største hobby, lod vi pigerne tage på shoppetur. Jeg "tilbød" at passe drengene ved åen. Igen fiskede de med brød som agn, hvilket gav skaller, mens både en fin rimte og en stor aborre smuttede af krogen.





Drengene havde fået godt styr på fiskeriet, så jeg havde købt fiskekort til Silkeborg Fiskeriforening, og der blev hygget lidt med spinnestangen og de sortstribede røvere. Gedderne så vi ikke noget til.




Nu kan vi også sige, at vi har fisket blandt kondiløbere, mountainbikere, børnefamilier med barnevogne osv. Ikke mindst har vi født en ny lystfisker i fætter Frederik.  


5 Softsbaits til Silkeborg

Søren & co.


2 kommentarer:

  1. Rimte på franskbrød (limpa) - det har vi da prøvet før, endda også i urban settings :-)

    Stram line!
    /Peter

    SvarSlet
  2. Ja Peter det er set før. Var det ikke en Db. Red Butt # 12 pimpet med limpa i The Urban Fly Only zone ? Jolly Good Sport!

    - Søren

    SvarSlet