torsdag den 3. november 2016

AKA



The AKA Fly aka Assens Salmon Assasin


Der har været megen snak om de undslupne regnbuer fra havbruget beliggende i Lillebælt mellem Assens og Haderslev - "Burhøns" eller "Assenslaks" som de nu bliver kaldt. Jeg er selv rendt på pæne flokke af regnbuerne, som har trukket rundt inde på det helt lave vand. Ofte uden de store reaktioner, og det har genenelt været holdningen, at regnbuerne var meget svære at fange. Løsningen har været mindre fluer a la tanglopper - små hacklefluer eller bare en simpel dubbingflue. Problemet har dernæst været at lande fiskene.

En morgen i oktober bummede jeg selv flere store "Assenslaks" på små (str. 6 og 8) tangloppefluer. Flere af fiskene var tilsyneladdende godt krogede og rykkede det meste af fluelinen af, inden de smed fluen. Hjemme ved fluestikket bandt jeg en lille uanselig flue, som har vist sig både at kunne lokke og lande fiskene. Fluen blev bundet på en lille str. 12 dobbeltkrog. I mangel af bedre brugte jeg en kortskaffet krog fra sommerens æske med rørfluer til de norske laks. Den lille kortskaftede krog sidder sikkert i munden på de store ørreder og har ændret landingsraten væsentligt. En god ting da fiskene bare skal fjernes hurtigt muligt, så regnbuerne ikke trækker op i åerne og ødelægger havørredernes gydning.




Fluens bindens med en hale af bløde fibre af marabou eller som her restmaterialet fra en hacklefjer. Kroppen består af syntetisk dubbing - her SLF-dubbing i "pattegrisfarven" (aka shell pink), som ribbes med rød kobberwire. Afslutter hovedet med en whipfinnish med kobberwiren og en dråbe lak, så fluen bare holder.



God jagt

Søren Rygaard Lenshow







Ingen kommentarer:

Send en kommentar