Fjeldgastronomi
Stor smagsoplevelse fra sommerens fiskertur. Gør således:
- En knægt sendes afsted for at fange en gedde - i dette tilfælde en krabat på 85 cm
- Der tændes bål
- Fiskes renses, vaskes og i dette tilfælde deles i to dele
- Fisken indpakkes i staniol med løg, kryderier, smør og en slat hvidvin
- Fiskepakkerne lægges i bålets gløder og steger ca. 15 min på hver side.
- Halvdelen af fisken spises til aftensmad, mens resten gennem til næste morgen.
- Næste morgen skæres flere skiver af et "kneipbrød", som steges i smør på trangia
- På brødstykkerne lægges geddestykker, som er pillet for ben.
- Madderne garneres med stykker af friskt røget stalling (fanget på tørflue natten forinden)
- Madderne krydres med lemonpeber og morgenmaden er klar
Velbekomme
Søren Rygaard Lenschow
Campmanager
P.S.: Er stor tilhænger af C&R når det gælder gedder - særligt når det drejer sig om de lidt større eksemplarer. En af turens flere mindre gedder kunne sagtens være brugt til formålet, men i dette tilfælde var det knægtens første gedde! Håber en geddefisker er født.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar